top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
  • turizmisletmeyatir

Dijital vizeye uygulamasına geçen ülke sayısı artıyor

Bir ülke daha “kağıt vize” uygulamasını kaldırarak; “dijital vize” uygulamasına geçmeye hazırlandığını duyurdu.

Avrupa Birliği’nin ardından, Amerika Birleşik Devletleri de “kağıt vize” uygulamasını kaldırarak; “dijital vize” uygulamasına geçmeye hazırlandığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu, ülkeye seyahat edenlerin pasaportlarına yapıştırılan geleneksel vizenin yerine geçecek “dijital vize” (DVA Sistemi) için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.


Dışişleri Bakanlığı Vize Hizmetlerinden Sorumlu Yardımcısı Julie Stufft konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Stufft, “Dijital vize uygulaması için pilot uygulama projesini hayata geçirdikleri” belirtti.


Julie Stufft, “ABD vize başvuru sürecinin ise aynı kalacağını, yüz yüze gerçekleştirilen vize görüşmelerinin ortadan kalmayacağını” söyledi.


Bununla birlikte ABD, dijital vize uygulaması ile vize yenileme sürecini basitleştirmeyi planlıyor.


Amerika Birleşik Devletleri’nde kağıt vizelerden dijital vizelere geçiş hızlı olmayacak. ABD yetkililerine göre; dijital vize sisteminin geniş ölçekte uygulanmasına geçiş en az 18 ay sürecek


Julie Stufft, “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, dijital vize uygulamasını belirli vize türlerinden başlayarak ve coğrafi olarak kademeli bir şekilde genişletmeyi planladığını” sözlerine ekledi.

35 görüntüleme0 yorum
mhiformbanner-280x500.jpg

DESTEKLEYENLER

3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page