top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
  • turizmisletmeyatir

Burak Tonbul: İngiltere pazarında önümüzdeki yaz sezonunda da önemli bir büyüme kaydedeceğiz

İngiltere pazarının bir süredir Türkiye turizminde ciddi artışlar yaparak devam ettiğini belirten Burak Tonbul, ‘’İngiltere pazarındaki rakamların gelişimini hepimiz takip ediyoruz. Özellikle pandemiden sonraki süreçte İngiltere pazarında 2022 yılı ile beraber önemli bir büyüme yakalandı’’ dedi.

İngiltere’den Türkiye’ye operasyon yapan Tur operatörlerinin Türkiye’deki tüm resortlara ve tüm otel kategorilerine ilgi gösterdiğini vurgulayan Tonbul, ‘’İngiltere kaynak pazarı dendiğinde bir bölgeye veya bir otel tipine sıkışmış bir pazardan bahsetmiyoruz. Villa müşterisi de var ki bunun en güzel örneklerini Kaş, Kalkan, Fethiye, Didim’de görüyoruz, Pansiyona da, apart a da, 3 yıldız otele oda kahvaltıya gelende var. 4 ve . 5 yıldız herşey dahil misafirimizde var, Ultra lüks otele gelen İngiliz müşterisi de. Göçek, Dalyan gibi nish bölgeleri tercih eden de var. Alanya’dan Özdere’ye, Seferihisar’a kadar olan hinterland da kütle turizmi yaptığımız önemli bir haritadan bahsediyoruz. Bu bizim İngiltere pazarına nasıl bakmamız gerektiğini gösteriyor ve nasıl geliştireceğimizi de işaret ediyor. Bunu başarının 3 nedeni var. Bölge çeşitliliği, ürün çeşitliliği ve her müşteriye hitap edebilme yeteneğidir. Türkiye’de yaz tatili dendiğinde İngiliz pazarına birçok ürünü, bölgeyi sunabilme yeteneğine sahibiz. Baştan itibaren böyleydi. Bu böyle gelişerek devam ediyor’’ dedi.

İngiltere’de yerli uçak şirketlerimizin artışı İngiliz pazarını büyüttü

İngiltere’de, yerli charter şirketlerimizin İngiltere uçuş programlarını artırması ile birlikte bu pazarın büyümesi hızlandı:

‘’En önemli silahlarımızdan biri de yerli uçak firmalarımız. Pandemi öncesi İngiltere’ye uçuşlar bu kadar fazla değildi. Pandemiden sonra bizim büyük uçak şirketlerimizi İngiltere’ye olan seferlerini ciddi manada büyüttüler. Özellikle Sunexpress, Pegasus ve Corendon gibi büyük özel havayolu şirketleri ciddi manada İngiltere programlarını artırdılar ve artırmaya da devam ediyorlar. Bu artan programlar içerisinde başta OTA’lar olmak üzere kendisine yeterli koltuğu ve fiyatı bulamayan daha farklı tur operatörleri daha fazla koltuk imkânı buldular. Bireysel seyahat edenler de daha fazla uçuş imkânına kavuştular. Almanya pazarının büyümesinin en büyük etkilerinden bir tanesi uçak gücümüzdü. Biz bu uçak gücümüzü İngiltere’ye de kullanmaya başladık. Bu en önemli etkendir.

Burada TGA’nın ve bakanlığın İngiltere pazarına olan özel hassasiyetlerini es geçmemek lazım. Sayın bakanımızın İngiltere pazarını alternatif ve büyük Pazar olduğunu görmüş olması, pandemiden sonra bu pazara yönelik ciddi yatırımlar yapması, o pazara da iş yapan büyük tur operatörlerinin ilgisini devamlı olarak Türkiye’ye olmasını sağlaması nedeniyle bu işin ana oyuncularından bir tanesidir.(Turizmdays)




13 görüntüleme0 yorum
mhiformbanner-280x500.jpg

DESTEKLEYENLER

3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page